dinsdag 17 januari 2012

Expositie Deventer Kunstenlab

Proeflab | Nicoline Buys

Van 21 januari t/m 19 februari 2012 in de portiersloge:

De wereld van Nicoline Buys groeit maar door. Geen moment is er sprake van stilstand. Altijd en overal groei en vooral ook structuren. Haar ruimtelijke tekeningen dragen die fascinatie voor groei en structuur in zich. Ze speelt ermee. Met vrolijke kleuren en het contrast van zwart en wit, met stift en papier met 2d en 3d. Haar wereld wekt de illusie nooit af te zijn. Zo groeit haar werk zelfs door de muren van de portiersloge heen en zoekt een weg naar buiten terwijl het de toeschouwer naar binnen trekt.


Nicoline Buys (1987)
Nicoline Buys is derde jaars student in de richting Fine Art bij ArtEZ academie voor Art & Design, locatie Zwolle. De jonge kunstenares maakt zowel installaties als tekeningen waarbij het werk vaak erg kleurrijk en fantasierijk is. Het thema natuur en structuur is vaak terug te vinden in haar werk.


Proeflab
Nicoline Buys is de zesde deelnemer aan het project Proeflab, een gezamenlijk project van het Kunstenlab en ArtEZ hogeschool voor de kunsten. Derde- en vierdejaars studenten van de drie ArtEZ academies maken een presentatie in de portiersloge van het Kunstenlab.

De portiersloge is een publieke ruimte en ligt aan een druk kruispunt, zichtbaar vanaf de openbare weg. De ruimte werkt als een eye-catcher voor het gebouw. Het idee achter de presentaties is dat de jonge kunstenaars contact zoeken met voorbijgangers.Adresgegevens

Kunstenlab
Laboratoriumplein 1
7411 CH Deventer

tel. 0570 611848
fax. 0570 672481
e-mail. info@kunstenlab.nl

www.Kunstenlab.nl
http://www.kunstenlab.nl/tentoonstellingitem.php?agendaID=419&pageID=2

Geen opmerkingen:

Een reactie posten